☺Bună! Deși blogul meu nu este plin de postări, am foarte multe lucruri de împărtășit, pentru că de-a lungul timpului m-am confruntat cu diverse probleme (ten neuniform, roșeață, coșuri, pete de după coșuri etc).
☺În primul rând, trebuie să menționez că tenul meu este unul mixt(uscat și gras) și foarte greu de mulțumit, având și o sensibilitate crescută. Am pățit de multe ori ca după folosirea unei creme/măști (din comerț) să îmi apară tot felul de brobonele de care de-abia am scăpat.
•Întotdeauna, înaintea aplicării unei măști, exfoliați-vă tenul!! Este un pas foarte important, iar lipsa lui poate scădea efectul măștii.
•Pentru acest lucru eu îmi umezesc fața cu apă călduță pentru deschiderea porilor, apoi folosesc mălai(fin) sau bicarbonat de sodiu, pe care îl aplic ori cu degetele, ori pun pe o dischetă demachiantă și îmi frec ușor pielea. A nu se exagera la acest capitol, pentru că pielea feței este foarte sensibilă și se înroșește repede. Imediat ce termin, mă clătesc tot cu apă călduță, pentru că vreau ca porii să fie încă deschiși.
•Niciodată nu vă frecați cu prosopul, ci doar tamponați ușor. Cum am mai spus, tenul are nevoie de îngrijire specială. O să tot repet asta :)))
•Next step, aici este partea frumoasă, pregătirea măștii pe care vreți să o aplicați. O să vă spun măștile mele preferate din tot ce am testat până acum (și am testat destule) care pot fi folosite cu încredere de către posesoarele oricărui tip de ten:
Masca cu drojdie și apă
♥Această mască este indicată în tratarea acneei/coșurilor, precum și a imperfecțiunilor lăsate de ele(pete). În același timp uniformizează tenul într-un mod incredibil, iar rezultatul se vede imediat după ce vă clătiți.
♥Efectul minune al drojdiei se datorează vitaminelor din compoziţia acestui produs care ajută la refacerea elasticităţii pielii. De exemplu, complexul de vitamina B îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi echilibrează procesele metabolice. Antioxidanţii din compoziția drojdiei restabilesc strălucirea pielii, aminoacizii grăbesc procesul de sinteză a elastinei şi a colagenului, iar mineralele hrănesc pielea şi o fac mai rezistentă.
♥Prepararea este una foarte simplă: pentru o aplicare(sau chiar două) se folosește un sfert dintr-un cubuleț de 25 de grame de drojdie proaspătă care se amestecă cu o linguriță de apă. Se va forma o pastă nici prea subțire nici prea groasă. În caz că este prea groasă mai adăugați apă. Eu am luat gramajele după ochi și le-am perfecționat în timp.
♥Următorul pas, aplicarea. Eu aplic masca cu degetele pentru că mi se pare ce mai eficientă metodă.
Acum așteptați până ce masca s-a uscat complet (cam 15-20 de minute) și vă clătiți cu apă rece pentru închiderea porilor.
Masca cu iaurt,ulei de măsline,suc de morcov și drojdie
♥Această mască este una plină de vitamine și minerale, pot spune că este una completă. Prepararea vă ia puțin mai mult timp, dar vă garantez că rezultatele sunt pe măsură.
♥Acum poate vă veți întreba ce caută uleiul de măsline în tratarea tenului mixt/gras. Eh, aici trebuie menționat un lucru suuuper important. Cea mai mare greșeală(pe care am făcut-o și eu) este să tratăm
tenul cu tendințe de îngrășare cu produse care usucă tenul. Din dorința de a avea tenul cât mai mat și lipsit de sebum, evităm hidratarea,evităm uleiurile și încercăm să îl uscăm cât mai tare. Acest lucru în loc să ne scape de sebum, îl amplifică!! În momentul în care pielea simte că nu este hidratată suficient, secretă sebum pentru a compensa aceasta lipsă!
♥Revenind la mască :), aceasta face mai multe lucruri deodată:
•iaurtul conține zinc ce tratează acneea, exfoliază cu ajutorul acidului lactic, hidratează și reîmprospătează pielea
•uleiul de măsline(extravirgin) este extrem de hrănitor și conține acizi grași esențiali
•sucul de morcov care conține o cantitate mare de vitamina A, contribuie la regenerarea celulelor
•drojdia după cum am menționat mai sus are o mulțime de calități
♥Prepararea poate părea dificilă pentru că sunt mai multe ingrediente, dar vă asigur că nu e nimic de speriat :)). Eu o fac dintr-un iaurțel(cel mai ieftin, iaurt să fie) la care adaug o linguriță de ulei de măsline, sucul de la un sfert de morcov răzuit( aici depinde și de cât de suculent e morcovul, dacă e mai uscat, răzuiți mai mult) și un sfert de cubuleț de drojdie.
♥După ce amestecați bine bine, aplicați cu degetele și lăsați să acționeze 30 de minute, după care clătiți cu apă rece.
!!Restul mășii se ține la frigider și se poate reutiliza fără nicio problemă!!
Masca cu miere și scorțișoară(anti-acnee)
♥...sau masca delicioasă :)) la propriu. Este pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Mierea este folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru înfrumusețarea pielii și conține multe vitamine, acizi organic și saruri minerale ceea ce o face un foarte bun calmant, cicatrizant, tonifiant și antioxidant. Scorțișoara este extrem de bună împotriva acneei având proprietăți antimicrobiene. Combinate, cele două fac o treabă minunată în curățarea tenului.
♥Prepararea este una foarte simplă, la o linguriță de miere se adaugă un vârf de linguriță de scorțișoară. (Nu mai multă)
♥După aplicare, se lasă în jur de 40 de minute pe față.
♠Tips anti-acnee: Freacă tenul cu partea interioară a cojii de banană până ce aceasta capăta o culoare maronie (aproximativ 10 minute, cu mișcări foarte blânde). Bananele dispun de o formulă compozițională excepțională care cuprinde vitaminele A, B, C, E, calciu, fier, cobalt, magneziu, fosfor, zinc, potasiu, sodiu și crom.
♠Este foarte important să lasați coaja de banană să acționeze 15-20 de minute pentru ca pielea să absoarbă substanțele nutritive.
♠Folosită zilnic, metoda va duce la combaterea roșeței și la vindecarea coșurilor.
☻Desigur că există foarte multe combinații, însă aceste măști și-au făcut foarte bine efectul și pot fi folosite fara nicio problemă pentru orice tip de ten, fie el uscat sau gras, eu le am pe amandouă, sunt o norocoasă :)).
☻Recomand ca după orice mască să se aplice o cremă hidratantă, indiferent de ten.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu